Wat horoscopen je kunnen vertellen

Tegenwoordig bestaan er allerlei sites waar je terecht kunt om je horoscoop te lezen. Zo ook op http://Horoscooptijd.nl. Hierdoor blijf je iedere dag op de hoogte van jouw actuele horoscoop. Erg handig wanneer je jouw horoscoop om raad wilt vragen over moeilijke beslissingen in jouw leven. Of wanneer je gewoon eventjes wilt kijken wat de dag voor jou zal brengen. De horoscopen die online staan, zijn uiteraard niet zomaar ontstaan. Iedere horoscoop is exclusief voor slechts één sterrenbeeld. De sterrenbeelden zelf hebben elk weer hun eigen specifieke eigenschappen.

De basis van de horoscopen

Een horoscoop wordt gebaseerd op een sterrenbeeld. Astrologen gebruiken hiervoor de 12 tekens van de zogenaamde Dierenriem. Deze Dierenriem is gebaseerd op de baan die de aarde om de zon maakt. De Ram wordt gezien als het eerste sterrenbeeld. De periode van de Ram start op dezelfde dag als de voorjaarsequinox, ook wel de start van de lente genoemd. Op deze dag zijn de dag en de nacht even lang. De periode van de Ram loopt van 21 maart tot en met 20 april. Dit sterrenbeeld wordt gevolgd door de sterrenbeelden: Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw en hierna Maagd, Weegschaal, Schorpioen en Boogschutter. De sterrenbeelden Steenbok, Waterman en Vissen maken de Dierenriem vervolgens af.

Je sterrenbeeld en kernkwaliteiten

Ieder mens is verschillend. Buiten hun tijdsindeling worden de sterrenbeelden ook nog anders onderverdeeld. Ze worden ook onderverdeeld aan de hand van de vier energiesoorten: vuur, aarde lucht en water. Deze elementen geven de basisenergie van een sterrenbeeld aan. De Ram, Leeuw en Boogschutter zijn intuïtieve en enthousiaste vuur-types en Stier, Maagd en Steenbok meer praktisch (aarde-types) ingericht. De Tweelingen, Weegschaal en Waterman zijn voornamelijk rationeel ingesteld terwijl de Kreeft, Schorpioen en Vissen meer gevoelsmensen zijn. Je kernkwaliteiten zijn ook afhankelijk van je sterrenbeeld. Ieder sterrenbeeld heeft zijn eigen kernkwaliteiten, die zowel een positieve als negatieve uitwerking kunnen hebben.

 

 Comments are Closed